Правопорушникам загрожує до семи років позбавлення волі / поліція Києва

Увечері 12 жовтня у Голосіївському районі Києва четверо озброєних чоловіків влаштували стрілянину, після чого зникли з місця злочину на автомобілі. На даний момент всі четверо затримані.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Читайте такожУ Києві у старенькому Ford знайшли гранатіТак, близько 21:40 у поліцію надійшло повідомлення від киянина про те, що на вулиці Пірогівський шлях невідомі влаштували стрілянину, а потім втекли на автомобілі у невідомому напрямку. За викликом одразу виїхали екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативні групи головного та територіальних управлінь поліції, вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками. Одночасно оперативний черговий відправив орієнтування зловмисників і транспортного засобу усім нарядам поліції.

Відео дня

Прибувши за адресою, правоохоронці встановили, що в результаті події ніхто не постраждав. А під час відпрацювання прилеглої території виявили біля зупинки громадського транспорту 9 предметів, схожих на гільзи, які були вилучені та відправлені на експертизу.

В автомобілі у затриманих знайшли шість гранат / поліція Києва

«Незабаром на вулиці Заболотного співробітники патрульної поліції помітили машину, яка підпадала під орієнтування, і зупинили її. У салоні перебувало четверо чоловіків, а під час огляду машини поліцейські виявили предмет, схожий на автомат, шість предметів, схожих на гранати Ф-1, РГД-5 та УЗРГМ-2», – розповів начальник Голосіївського управління поліції Олег Волошин.

Зазначається, що правопорушниками виявилися жителі Києва та Київської області. Один з них раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за аналогічне правопорушення.

Надалі під час обшуку в квартирі зловмисника правоохоронці знайшли та вилучили близько 30 порожніх магазинів від пістолета ТТ, 5 магазинів від пістолета Макарова, 3 магазини від пістолета Марголіна, а також стартовий пістолет.

Відкрито кримінальне провадження за статтею про незаконне поводження зі зброєю / поліція Києва

Головного фігуранта затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, а з іншими учасниками події проводяться слідчі дії. Всі речові докази вилучені та відправлені на експертизу.

Слідчий відділ Голосіївського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Києві масова бійка закінчилася вбивством молодого хлопця.