Дівчина частково визнала свою вину / фото УНІАН

У Чернігові до довічного ув'язнення засуджено 23-річну дівчину за убивство дядька і тітки, що сталося у квітні минулого року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Чернігівської області, відповідний вирок оголосила сьогодні колегія суддів Деснянського районного суду м. Чернігова.

Згідно з інформацією, у ніч на 27 квітня у Чернігові на вулиці Мезенцева в одній із багатоповерхівок знайшли тіла подружжя з численними ножовими пораненнями. 22-річну племінницю загиблого, яка проживала із ним та його дружиною, затримали за підозрою у вчиненні подвійного вбивства. Дівчина теж мала ножові поранення, її взяли під варту у лікарні. Підозрювана тривалий час мовчала і не розповідала будь-яких подробиць.

Відео дня

У судовому засіданні вона частково визнала свою вину. За її версією, дядько напав на тітку, а вона намагалася її захистити.

Водночас, згідно з даними досудового розслідування, обвинувачена за місцем проживання перебувала у стані алкогольного сп'яніння. Увечері, коли додому повернулися її дядько з тіткою, у них виник конфлікт. У подальшому, вона завдала численних ножових поранень (по кілька десятків) спочатку своєму дядькові, а потім тітці.

«У ході тривалого судового розгляду прокурором надані докази, що безпосередньо досліджено судом. Колегія суддів визнала їх належними і допустимими, а також такими, що узгоджуються між собою та підтверджують вчинення особою інкримінованого злочину», - зазначили у прес-службі прокуратури.

Прокурор у судових дебатах орієнтував суд на призначення дівчині покарання у межах санкції п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України.

«Таке покарання запропоноване прокурором з огляду на обтяжуючі обставини, зокрема, вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння і стосовно осіб, з якими обвинувачена перебувала у сімейних відносинах. На довічному позбавленні волі наголошували і родичі загиблих», - додали в прес-службі.

Суд призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Сторона захисту засудженої має намір оскаржувати вирок через те, що суд не врахував жодного аргументу на її користь.