Дитину повернули матері / facebook.com/pol.kyivregion

Жінка, яка сьогодні, 23 жовтня, на Київщині викрала дитину, вважала, що не може мати дітей, тому наважилася на злочин.

Про це розповіли правоохоронці під час брифінгу, повідомляє ТСН.

"Підозріла 1993 року народження з Бердичева, навчалася в коледжі на виховательку, перебувала в АТО в одному з добровольчих батальйонів, де отримала контузію", - розповіли копи.

Читайте такожВикрадення немовляти на Київщині: активісти розповіли про мотив злочинниці

Після контузії жінка переїхала до Києва, де познайомилася з чоловіком, який на той час був у в’язниці. За словами викрадачки, від нього вона завагітніла, але вагітність довелося перервати. Після цього, на думку самої жінки, вона не може мати дітей.

Підозрювана вступила до груп молодих мам у соцмережах. На думку поліції, вона давно виношувала свій план.

Справу розглядають за статтею 146 ч. 2. Жінці загрожує до 5 років позбавлення волі. 

Як розповіла сама мама, жінка представилася їй волонтеркою, яка хоче допомогти їхній спільній знайомій. "Розумієте, людина здавалася доброю, чуйною", - сказала вона. Зловмисниця збрехала, що сама має дітей, і запропонувала сходити до магазину, а потім в гості до цієї спільної знайомої.

Жінки були знайомі добу. "Ми спочатку зайшли в магазин, а мені треба було зайти на пошту. Дитина до цього часу заснула. Вона запропонувала: давай я постою біля дверей пошти, щоб дитина не прокинулася, там же шум", - розповіла мати вкраденого немовляти. 

Тоді "волонтерка" й забрала дитину та поїхала геть. Правоохоронцям вдалося знайти таксиста. Він показав, де висадив дівчину. Правоохоронці переглядали камери та влаштували обхід у Святошинському районі. В одній з квартир копам відчинила дівчина, в квартирі якої було 3-місячне немовля. Жінка одразу почала говорити, що це її дитина, і вона нікому її не віддасть. Поведінка жінка була підозрілою, згодом виявилось, що дитина в квартирі та є викраденою.

Після затримання викрадачка просила вибачення в матері й божилася, що хотіла позичити малюка, а потім повернути.