Авто викрали в червні 2019 року / Скріншот

Державне бюро розслідувань займеться справою про причетність харківських правоохоронців до викрадення автомобіля киянина Максима Шкварка в липні цього року.

Про це повідомила перший заступник ДБР Ольга Варченко у своєму пості у Facebook.

Читайте такожВикрадене у киянина авто знайшли в Харкові – на ньому катаються поліцейські (відео)

Відео дня

Слідчі Центрального апарату ДБР миттєво відреагували на висвітлені в ЗМІ події (крадіжку авто М. Шкварка, - ред.). Вже почали досудове розслідування за фактом ймовірного перевищення влади або службових повноважень співробітниками правоохоронного органу, - написала Варченко.

Вона також зазначила, що автомобіль марки Mazda 6, що належав Максиму Шкварку, був викрадений у кінці червня 2019 року, а через півроку власник знайшов його своїми силами у місті Харків. Машиною на постійній основі користувалися два брати, обидва – співробітники поліції міста Харкова.

За інформацією Ольги Варченко, зараз слідчі вживають всіх необхідних заходів з метою встановити місцеперебування автомобіля, а також підстави його використання правоохоронцями, розслідують їхню причетність до викрадення. Додатково ДБР дасть правову оцінку діям правоохоронців, які розслідували факт крадіжки автомобіля киянина.