Екс-посадовця затримали під час отримання 200 тисяч доларів / ssu.gov.ua

Служба безпеки України (СБУ) затримала екс-заступника генерального директора заводу «Маяк» державного концерну «Укроборонпром», який намагався заробити на продажі державного майна 2,5 мільйони доларів.

Читайте такожНа Миколаївщині затримали озброєну банду, причетну до викрадання людей (фото, відео)Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Зазначається, що затриманий обіцяв керівнику комерційної структури посприяти позитивному рішенню з придбання майнового комплексу заводу через Систему електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ). Офіційно бізнесмен мав заплатити за комплекс у Києві лише 2 мільйони американських доларів.

Відео дня

«Правоохоронці затримали колишнього заступника гендиректора у відділенні банку в Шевченківському районі Києва під час передачі йому першої частини винагороди у сумі 200 тисяч доларів», – говориться в повідомленні.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, тривають обшуки на території заводу та приміщенні Державної виконавчої служби Оболонського району. Перевіряється причетність до оборудки нинішнього керівництва заводу, а також вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину.

Відкрите кримінальне провваждення / ssu.gov.ua

Як раніше повідомляв УНІАН, у Києві затримали чоловіка, який представлявся «позаштатним помічником» вищого керівництва країни та за гроші пропонував сприяти призначенню на керівні посади у правоохоронних та державних органах.