Затриманий представлявся "позаштатним помічником" та "близьким товаришем" майже всіх вищих осіб держави / ssu.gov.ua

У Києві співробітники Служби безпеки затримали чоловіка, який представлявся «позаштатним помічником» вищого керівництва країни і за гроші пропонував сприяти призначенню на керівні посади у правоохоронних та державних органах.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожУ Києві головного спеціаліста НБУ спіймали на хабарі в $40 тисяч (фото)Зазначається, що оперативники та слідчі спецслужби встановили, що зловмисник підшукував «клієнтів» через контакти з бізнесовими колами та чиновниками середньої ланки. Він представлявся кандидатам на посади «позаштатним помічником» та «близьким товаришем» майже всіх вищих осіб держави.

Відео дня

Зокрема, за посаду директора одного з державних підприємств зловмисник виставив ціну у майже 1,5 мільйона доларів. У цьому випадку він посилався на власні зв’язки та запевняв, що питання нібито вирішується безпосередньо через керівництво Офісу Президента України.

«Правоохоронці затримали шахрая у центрі столиці, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після отримання частини авансу у розмірі 50 тисяч доларів», – зазначається в повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Зловмисника затримали під час отримання 50 тисяч доларів "авансу" / ssu.gov.ua

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

За інформацією джерел УНІАН, затриманий, зустрічаючись з різними людьми, представлявся, в залежності від ситуації, радником президента Володимира Зеленського, спікера парламенту Дмитра Разумкова, віце-прем'єра Михайла Федорова або асистентом будь-кого з 10 перших номерів виборчого списку партії «Слуга народу».