Повідомлення про бійку надійшло до поліції сьогодні близько 11:00 / фото: Facebook.com/Олександр Барабошко

У Києві поліція затримала і доставила до Солом’янського управління 11 осіб у зв'язку з бійкою біля гуртожитку на вулиці Польова.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, повідомлення про бійку надійшло до поліції сьогодні близько 11:00.

"За викликом негайно виїхали екіпажі патрульної поліції. На місці події поліцейські встановили: у гуртожитку представники виконавчої служби на підставі рішення суду проводили виконавчі дії. Згідно з договором, до цих дій залучалися представники приватної охоронної структури. Між громадянами та приватними охоронцями виникла штовханина з бійкою. У ситуацію негайно втрутилися правоохоронці та припинили протиправні дії", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ результаті підриву "Мерседесу" в Києві загинув поліцейський (відео)

Після проведення перевірки їхнім діям буде надано правову оцінку. Інформація про потерпілих наразі уточнюється.

Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Солом’янського управління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці продовжують стежити за порядком на місці події і закликають усі сторони конфлікту вирішувати спірні питання лише у рамках правового поля.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 листопада, депутати Київради на засіданні заявили про примусове виселення людей з гуртожитку на вул. Польовій.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник зазначив, що гуртожиток є приватною власністю компанії-забудовника, і в ньому живуть її працівники. Він нагадав, що ця ситуація триває вже кілька років.

За словами Поворозника, людям було запропоновано переселитися в інший гуртожиток, що на вул. Туполєва. Щодо цього неодноразово проводилися зустрічі з мешканцями на рівні депутатського корпусу.

«Будинок на Польовій непридатний для проживання. До нього не можна запустити тепло - є проблеми з опаленням, і, зокрема, з електрикою. І буквально сьогодні: вже є рішення суду, яке надало можливість виконавчій службі на замовлення приватного підприємства, яке володіє цією власністю, переселити людей з провулку Польового на вул. Туполєва», - заявив Поворозник.