Мешканців столичного гуртожитку у пров. Польовому зранку намагалися виселити з будинку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив ряд депутатів Київради під час сьогоднішнього засідання.

Депутати звернулись до Київського міського голови Віталія Кличко з проханням терміново втрутитися у ситуацію. Вони розповіли, що людей силою намагалися виселити люди у формі, і через це сталися сутички.

Кличко з сесійної зали зателефонував керівництву столичної поліції з тим, щоб ті забезпечили правопорядок та не допустили силових протистоянь у гуртожитку.

Читайте такожУ Києві закрили станцію метро

Присутній у сесійній залі перший заступник голови КМДА Микола Поворозник зазначив, що гуртожиток є приватною власністю компанії-забудовника, і в ньому живуть її працівники. Він нагадав, що ця ситуація триває вже кілька років.

За словами Поворозника, людям було запропоновано переселитися в інший гуртожиток, що на вул. Туполєва. Щодо цього неодноразово проводилися зустрічі з мешканцями на рівні заступників, депутатського корпусу, в тому числі, з виїздами на місце.

«Будинок на Польовій непридатний для проживання. До нього не можна запустити тепло - є проблеми з опаленням, і, зокрема, з електрикою. І буквально сьогодні: вже є рішення суду, яке надало можливість виконавчій службі на замовлення приватного підприємства, яке володіє цією власністю, переселити людей з провулку Польового на вул. Туполєва», - заявив Поворозник.

Кличко за кілька хвилин повідомив депутатам, що за інформацією керівника київської поліції, «ті люди, які робили захват приміщення, затримані».

«Конфлікту зараз на місці нема. Все урегульовано. І на майбутнє, я переконаний, що ситуації повинні вирішуватись виключно за круглим столом, будемо ще раз звертатись до власників цього приміщення, до мешканців, і якщо потрібно буде, будемо зустрічатись у стінах мерії, щоб ці конфлікти врегулювати», - сказав Кличко.

Зранку у соцмережі очевидці у групі "Гуртожиток м. Київ, вул. Польова, буд. 19/8" оприлюднили відео, як люди у формі захопили гуртожиток і не пускають мешканців до будинку. На першому поверсі побиті вікна та двері.

За словами мешканців, до гуртожитку увірвались представники виконавчої служби з "тітушками", які побили людей та змусили їх вийти з будинку, де залишилися діти та домашні тварини.