Може зупинитися ще одна котельня / фото: УНІАН

У Світловодську Кіровоградській області через повторні пориви тепломереж у минулі вихідні без теплопостачання залишилася частина шкіл, дитсадків та житлових будинків.

Як повідомив кореспонденту УНІАН виконуючий обов’язки міського голови Юрій Сапянов, через аварію на тепломережі, яка сталася 8 грудня, зупинилася котельня № 3.

Внаслідок аварії без тепла залишилося 4 школи (із 9), 7 дитячих садочків (із 14), а також та 114 житлових будинків, серед яких – багатоквартирні.

Відео дня

«Наразі є проблеми із другою котельнею і вона може також зупинитися. У місті більші розритих мереж, ніж цілих. Зараз триває засідання обласного оперативного штабу з відновлення теплопостачання у житлових будинках і закладах соціальної сфери. Сподіваюся, що ми знайдемо вихід із цієї ситуації», – зазначив посадовець.

Він додав, що управління міськради уже почали пошук підрядників, які могли б забезпечити опалення соціальних закладів та житлових будинків міста на будь-яких умовах.

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня через відсутність тепла у 5-ти з 9-ти шкіл міста відновили навчання лише у 9 та 11 класах. Повноцінно працювало лише 4 школи.

Через заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» СП ТОВ «Світловодськпобут» не змогло вчасно отримати номінацію на газ і розпочати опалювальний сезон у Світловодську Кіровоградської області. Без тепла залишилися близько 50 тисяч жителів міста.

15 листопада підприємство «Світловодськпобут» уклало договір реструктуризації заборгованості з «Нафтогазом» та отримало номінацію на газ.

18 листопада розпочали роботу всі шість котелень підприємства «Світловодськпобут», однак виникло багато поривів на тепломережі. У зв’язку з цим 24 листопада у місті оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.