Ілюстрація REUTERS

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області до 5 років засудив жителя міста Перещепино, який влітку 2019 року з особливою жорстокістю  на очах у дитини вбив домашню курку. Про це йдеться у єдиному державному реєстрі судових рішень.

У судовому рішенні зазначається, що відео про вбивство тварини опинилося в мережі Instagram.

Читайте такожУ Харкові невідомі залишили біля магазину натурального хутра труп овечки (фото 18+)

Відео дня

Подія сталася 25 липня 2019 року приблизно о 16 годині. Зловмисник разом з дитиною перебував у будинку, куди випадково зайшла курка. Чоловік упіймав тварину,  ударив її скляною пляшкою, а потім ногою. Курка вибігла надвір, однак чоловік зловив її та, тримаючи рукою за крило, завдаючи їй фізичного болю, від якого вона почала гучно кричати, три рази вдарив тварину об землю, від чого вона померла.

Суд констатує, що зловмисник діяв умисно, з хуліганських мотивів, нехтуючи моральними засадами суспільства в частині ставлення до тварин, проявляючи особливу жорстокість.  Чоловік визнав свою провину і щиро розкаявся.

Його засуджено за ч. 3 ст. 299 КК України до5 років позбавлення волі, але звільнено від відбування покарання з іспитовим строком в 1 рік. Протягом 30 днів засуджений може подати апеляцію на вирок.

Раніше у Харкові жінка знущалася з кошеняти, а її малолітня родичка сміялася й знімала все на відео.