Двоє увязнених отримали пораннення гумовими кулями / ru.tv8.md

У слідчому ізоляторі Кропивницього під час нещодавнього бунду постраждало 25 ув’язнених, у двох - поранення гумовими кулями.

Читайте такожБунт у Кропивницькому СІЗО: введений особливий режим, прокуратура відкрила справи

Як повідомив кореспонденту УНІАН регіональний представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Кіровоградській області Олег Кошовий, ув’язненні отримали тілесні ушкодження – садни на ногах та спині. У більшості випадків – це сліди від гумових кийків.

Відео дня

«Двоє ув’язнених отримали поранення гумовими кулями. В одного – в область руки, а в іншого – в область живота. Їм надано медичну допомогу, життю постраждалих нічого не загрожує. З пояснень адміністрації установи, ув‘язнені вийшли з камер, несли загрозу і непокору працівникам, які здійснювали обшуки», – зазначив Кошовий.

Він також додав, що травми отримали 25 арештованих з 500. Наразі триває слідство, призначена службова перевірка і органи прокуратури дадуть оцінку застосуванню сили по кожному конкретному випадку.

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня у СІЗО Кропивницького стався бунт, під час якого побили психолога. Стан здоров’я співробітниці, яка зазнала тілесних ушкоджень під час бунту в СІЗО Кропивницького, задовільний.

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Кіровоградській області Кошовий одразу після візиту у слідчий ізолятор заявив, що ситуація наразі контролюється адміністрацією.

Раніше екс-очільник Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький заявив, що у СІЗО Кропивницького ув'язнені вчинили бунт через незадовільну ситуацію.

Сьогодні прокуратура Кіровоградської області повідомила, що вранці 20 грудня під час обшуків у слідчому ізоляторі Кропивницького було виявлено великий арсенал заборонених речей.

Сеpед вилученого більше 100 літpів гоpілки; близько півсотні мобільних телефонів; гpальні пpиставки; біля 1,5 кг буpштину та пpистpої для його обpобки; ключі від камеpних двеpей; пpистpої для здійснення пеpекидів забоpонених пpедметів; дpіжджі та закваска для самогоноваpіння; фішки для покеpа; колюче-pіжучий та pобочий інстpумент; наpкотичні засоби та пpистpої для їх вживання, десятки колод гpальних каpт та пpистpої для нанесення татуювань.