У судовому засіданні обвинувачені повністю визнали свою вину / ssu.gov.ua

Два інформатори незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР» отримали тюремні терміни.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожСБУ висунула підозру меру Коростишева у службовій недбалостіЗокрема, мешканець Новоайдарського району Луганщини передавав своєму куратору інформацію про дислокацію та переміщення військової техніки Збройних Сил України (ЗСУ).

Відео дня

«Під час затримання інформатора співробітники СБУ вилучили у зловмисника боєприпаси та вибухові пристрої», – зазначається в повідомленні.

Інший інформатор бойовиків, мешканець Лисичанська, виконував завдання зі збору відомостей про напрями руху, місця дислокації, склад та чисельність військової техніки ЗСУ. Крім того, за вказівкою кураторів з так званої «ЛНР», він складав і передавав бойовикам списки місцевих мешканців, які служать у військових підрозділах та правоохоронних органах України.

«Під час обшуку за місцем проживання інформатора правоохоронці вилучили тротилову шашку, гранату Ф-1, набої різного калібру, комп’ютерну техніку та мобільні пристрої, які використовувалась для передачі бойовикам розвідувальної інформації», – повідомили в СБУ.

У судовому засіданні обвинувачені повністю визнали свою вину та причетність до скоєних злочинів. У результаті їх засуджено до п’яти та трьох років і трьох місяців позбавлення волі.

Раніше УНІАН повідомляв, як ватажка диверсантів «ЛНР», який готував теракти в Україні, засудили до 9 років в’язниці.