Внаслідок прориву труби постраждали 10 осіб / фото УНІАН

За фактом аварії на тепломережі у Голосіївському районі столиці, біля ТРЦ Ocean Plaza розпочато кримінальне провадження.

Як повідомили УНІАН у Відділі комунікації поліції Києва, внаслідок події постраждали 10 осіб, з яких 7 госпіталізовано до лікарні.

На місці працюють профільні служби, поліцейські забезпечують охорону місця події.

Відео дня

«Вчора о 20.37 до столичної поліції надійшло повідомлення про те, що у Голосіївському районі столиці, на вулиці Антоновича стався прорив труби тепломережі. Внаслідок чого є постраждалі, частково затоплені поверх і підвальне приміщення торговельного центру, що знаходиться поруч. На виклик виїхали рятувальники, співробітники профільних служб, екіпажі «швидкої», наряди патрульної поліції, полку поліції особливого призначення № 2, слідчо-оперативні групи та працівники Голосіївського управління поліції», - сказано у повідомленні.

За фактом події слідчим відділом Голосіївського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270-1 (Умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

У рамках досудового розслідування проводяться невідкладні слідчі дії для встановлення усіх обставин події.

Читайте такожКомунальники розповіли, коли ліквідують наслідки прориву труби біля Ocean Plaza (відео)

На місці події поліцейські продовжують забезпечувати правопорядок.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня у Києві поблизу Либідської площі через прорив магістрального трубопроводу теплопостачання стався вилив гарячої води на дорогу і підтоплення першого поверху та підвального приміщення ТРЦ Ocean Plaza.

За даними КМДА, трубопровід діаметром 1000 мм був прокладений у 1987 році. Він обслуговує близько 3 тис. будівель.

Також у КМДА повідомляли, що внаслідок прориву трубопроводу та виливу теплоносія опіки отримали 9 осіб, серед постраждалих - пасажири маршрутки, що потрапив у місце витоку теплоносія, та перехожі.

Сьогодні, 14 січня, у комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" заявили, що пошкодження трубопроводу біля ТРЦ Ocean Plaza планують ліквідувати до ранку 15 січня.