Адвокати стверджують, що активіста побив не поліцейський, а силовики / yaizakon

Судове засідання у справі поліцейського Василя Мельникова, який підозрюється у побитті активіста громадської організації С14 Миколи Анцифірова біля Подільського райуправління Національної поліції у м. Києві 9 лютого 2019 року, продовжиться 24 лютого.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні Подільський районний суд Києва на засіданні у зазначеній справі вивчав записи з двох камер спостереження, встановлених у фойє Подільського райуправління поліції.

Читайте такожУ метро Києва жінка намагалась викрасти 5-річного хлопчика

Відео дня

На відео видно, як спецпризначенці виштовхували потерпілого до дверей на вихід з приміщення управління, потім його наздоганяє Мельников і завдає удар ногою в спину.

Адвокати Мельникова обрали взаємовиключні тактики захисту свого клієнта. З одного боку, вони стверджують, що на відео не можна впізнати, що це саме Мельников, оскільки нібито рис обличчя чітко не видно, а одяг вони не вважають доказом ідентифікації.

З іншого боку, захисники переконують суд, що удари Анцифірову завдав не їхній підзахисний, а спецпризначенці, і навіть друзі Анцифірова, які разом з ним перебували в той час у відділку.

Водночас адвокати наполягають, що нібито сталося силове захоплення приміщення управління поліції, а Мельников чинив цьому спротив.

Слід зауважити, що лише нещодавно Подільський райсуд Києва перейшов до більш-менш активного розгляду цієї справи. Суддя на засіданні зауважив, що досить тривала перерва у розгляді справи обумовлена тим, що в Подільському райсуді Києва дефіцит кадрів: з 21 судді за штатним розписом працює всього 8, і лише 3 з них розглядають кримінальні провадження.

Наступне засідання у цій справі призначено на 24 лютого.

Довідка УНІАН. 9 лютого поліцейські затримали і побили активістів ініціативи «Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?», які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Після цього біля Подільського управління Національної поліції у м. Києві на вул. Хорива, 20 зібралися прихильники затриманих, які пішли на його штурм. Між ними і правоохоронцями виникла сутичка. Правоохоронці застосували сльозогінний газ та кийки.

Зокрема, було оприлюднено відео, на якому один з працівників цього управління у цивільному Василь Мельников жорстоко бив активіста громадської організації С14 Миколу Анцифірова.

Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно Мельникова за перевищення влади та службових повноважень.

Також суд відсторонив його від виконання службових обов’язків строком на 2 місяці і обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 115 тис. грн. Після сплати застави Мельников вийшов на волю.