zt.npu.gov.ua

Як повідомляє відділ комунікацій Головного управління поліції у Житомирській області, 6 вересня під час санкціонованого обшуку працівники 3-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції виявили у підсобних приміщеннях та на горищі будинку в райцентрі, де нині проживає 32-річний громадянин іншої держави, висушені рослини коноплі та подрібнену марихуану загальною вагою близько 20 кілограмів.

Чоловік вирощував нарковмісні рослини на присадибній ділянці цього ж домоволодіння. Усього на городі поліцейські виявили їх близько двох десятків.

Читайте такожУ Сєвєродонецьку затримали поліцейського, що виготовляв та продавав наркотики

Відео дня

Виявлене було вилучено та направлено на експертне дослідження.

Іноземець раніше був засуджений за вчинення крадіжки в Україні. Нині правоохоронці перевіряють його на причетність до вчинення інших злочинів на території області, у тому числі пов’язаних з незаконним оборотом наркотиків. Крім того, з’ясовується законність перебування чоловіка на території України.

Триває розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Чоловікові загрожує до 3 років позбавлення волі.

zt.npu.gov.ua