Після роботи експертів з Державної архітектурно-будівельної інспекції будуть висунуті версії причин аварії / Фото knk.media

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам на місці події.

“Вони можуть тривати добу, дві, три, можуть тривати три години. Як тільки визначимося з рівнем небезпеки, так і визначимось з проведенням робіт”, - сказав Чечоткін.

За його словами, жодні версії щодо причин руйнування школи зараз не розглядаються.

Відео дня

Читайте такожЧерез події у Василькові в Україні перевірять всі старі школи на аварійність

«Бо щоб розглядати версії, треба, щоб попрацювали експерти з Державної архітектурно-будівельної інспекції. Як тільки вони попрацюють, тоді будемо розглядати можливі версії», - сказав голова ДСНС.

За його словами, на даний момент рятувальники ДСНС здійснюють обстеження будівельної конструкції школи, аби визначитися з рівнем небезпеки для подальшого проведення робіт з розбирання завалів. Чечоткін зазначив, що тривалість розбирання завалів залежить саме від рівня безпеки.

За його інформацією, всі працівники школи та діти були евакуйовані, і під завалами нікого не може бути.

“Виходячи з переклички, яку ми провели неодноразово, і виходячи з тих дзвінків, які ми зробили до батьків учнів, які сьогодні не були в школі, то під завалами людей немає”, - сказав керівник ДСНС, додавши що є інформація про забій плеча лише в одного хлопчика 12 років.

На даний момент на місці події працюють 13 одиниць спецтехніки: 6 машин ДСНС і 7 комунальних служб, також тут працюють 67 рятувальників.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні близько 10.00 у м. Васильків Київської області у триповерховій будівлі середньої школи № 6 сталося руйнування фасадної стіни з 1-го по 3-й поверхи та перекриття учбових приміщень.

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що спричинити аварію в школі у Василькові міг старий фундамент або розташована поруч дощова каналізація.