Викликати швидку відмовлялися, а матері про травму доньки повідомили лише за дві години. Дитину із крововиливом та набряком мозку ледь встигли довезти до лікарні, йдеться в сюжеті ТСН.  

Зараз дівчинці боляче розмовляти і ковтати, а ще вчора вона навіть не підводилась із ліжка. 8-річна Настя Ниник усміхається, бо ще не розуміє, яка небезпека її оминула.

Розповідає, що її збила дівчинка біля стовпу, після чого Настя вдарилася об підлогу. З медпункту  дівчинку відправили назад на  уроки. І лише за дві години, коли Настя вп'яте поскаржилась на біль, зі школи подзвонили мамі.

Відео дня

Її мати - Ірина Ниник - розповідає, що викладачі одразу запропонували їй написати розписку, що вона не має претензій до школи. До лікарні їх повезли на машині секретаря школи. Дівчинку одразу ж забрали на МРТ, а звідти - на операційний стіл.

Читайте такожНа Харківщині у школі під час занять померла 8-річна учениця

Лікарі вжахнулись. Кажуть - ще година зволікання, і дитину могли б не врятувати: у неї великий епідуральний крововилив й гематома, яка стискає лобну ділянку. Чому дитині не викликали "швидку", у школі пояснити так і не змогли.

Зараз триває службове розслідування. Директор виправдовується - підлеглі вчасно не розповіли їй про інцидент . Настю вже завтра чекає нова операція, а потім місяці реабілітації і ризик розвитку епілепсії. Мама дівчинки каже: щойно Настю випишуть з лікарні, одразу ж піде в прокуратуру.