056.ua

Про це повідомляє 056.ua з посиланням на прес-службу підрозділу особливого призначення КОРД.

Так, 29-річний чоловік, якого слідчі підозрюють у скоєнні серійних збройних пограбувань, забарикадувався в одній з квартир п'ятиповерхівки і погрожував підірвати всіх, хто буде намагатися проникнути до нього в житло.

При цьому він заявляв, що прикривається "живим" щитом. Як стало відомо пізніше, їм повинна була стати його співмешканка.

Відео дня

Читайте такожУ Березані на Київщині нетверезий чоловік підірвав магазин

"Отримавши дозвіл на затримання правопорушника і оцінивши ситуацію, я прийняв рішення почати з чоловіком переговори. На контакт з нами підозрюваний довго не йшов. Погрожував підірвати будинок з мешканцями, потім покінчити з собою, але з часом нам вдалося вмовити його відпустити заручницю. Ще через деякий час, здався і сам зловмисник", - розповів старший штурмової групи КОРД Андрій.

У будинку правоохоронці вилучили обріз гладкоствольної рушниці, купу набоїв 16-го калібру та бойову гранату Ф-1. Крім того, був знайдений бронежилет четвертого класу захисту.

Кримінальне провадження кваліфіковане за ст. 186 ч. 3 Кримінального кодексу України (грабіж). Грабіжнику загрожує від чотирьох до восьми років в'язниці.

Раніше у Львові чоловік підірвав гранату у дворі багатоповерхівки.