Вибух біля посольства США в Києві розслідують як злісне хуліганство. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Після проведення додаткового огляду місця події на території посольства США в Україні поліція бачить в цьому інциденті ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Читайте такожСБУ взялася за розслідування вибуху на території посольства США в Києві

«Предмет, який кинули на територію посольства, не міг завдати нікому шкоди. У зв'язку з цим прийнято рішення про остаточну кваліфікації цієї події як злісне хуліганство», - підкреслив голова Нацполіції Сергій Князєв.

Він також додав, що контроль за розслідуванням у цьому кримінальному провадженні покладено на Головне слідче управління та Департамент карного розшуку Національної поліції України.

В рамках даного кримінального провадження для об'єктивного дослідження обставин події Службою безпеки України за окремим дорученням органу досудового розслідування відпрацьовується версія про можливе вчинення злочину з терористичною метою.

Як повідомлялося, в ніч на 8 червня в Києві на території Посольства США стався вибух. Правоохоронці з'ясували, що невідомий кинув на територію диппредставництва невстановлений вибуховий пристрій. В результаті вибуху ніхто не постраждав.