Нападникам на поліцейських загрожує кримінальна відповідальність / фото facebook.com/kharkivpolice

У Харкові нетверезі пасажири здійснили напад на патрульних поліцейських після того, як вони зупинили автомобіль для перевірки.

Про це йдеться в повідомленні патрульної поліції Харкова, яке було оприлюднене вчора ввечері на сторінці відомства у Facebook.

«Сьогодні, близько 1-ї години ночі, на Бєлгородському шосе, 27/1 за порушення правил дорожнього руху патрульні зупинили автомобіль Hyundai Accent, водій якого мав явні ознаки алкогольного сп'яніння. У салоні транспортного засобу перебували двоє пасажирів, яких надзвичайно обурила зупинка авто та складання відносно його водія адміністративного протоколу за фактом керування транспортним засобом у стані сп'яніння. Проте, самі громадяни, також, мали ознаки сп'яніння. Пасажири влаштували сварку з правоохоронцями, яка переросла у бійку», – повідомили в поліції.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині поліцейські розшукали чотирьох зниклих дітей

Зазначається, що внаслідок бійки двоє патрульних отримали тілесні ушкодження та були шпиталізовані до лікарні. Правопорушників затримали за фактом учинення дій передбачених ст. 345 Кримінального Кодексу України - "Насильство щодо працівника правоохороннного органу".

Максимальна санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 14 років.

Також, відносно 36-річного водія Hyundai Accent патрульні зібрали матеріал за фактом порушення чоловіком п. 2.5 Правил дорожнього руху України "Відмова водія від проведення огляду на стан сп'яніння у встановленому законом порядку" та склали протокол за ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«В подальшому матеріали щодо порушення правил дорожнього руху водієм розглядатиме суд, а от долю пасажирів тепер вирішує слідство», – додали в поліції.