Ілюстрація / REUTERS

В Одеській області рейдери захопили і вивезли урожай зерна на 1 млн грн.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеської обласної державної адміністрації, 16 серпня спеціальна комісія ОДА провела виїзну нараду в Ширяївському районі, де невідомі люди за 12 комбайнами обробили 926 га землі, після чого вивезли урожай зерна загальною вартістю 1 млн грн у невідомому напрямку.

«При цьому керівництво ТОВ «Укр Зерно Трейд», яке стало жертвою банди рейдерів, запевняє, що безперешкодні дії правопорушників забезпечувалися співробітниками місцевої поліції», - розповіли в ОДА.

Відео дня

За словами агронома «Укр Зерно Трейд» Сергія Климчука, вивезено дуже рідкісний сорт пшениці - Мулан, аналогів якому в Одеській області немає. Зазначене товариство засіяло цей сорт, витративши великі кошти на підготовку землі і удобрення грунту. Як зазначив Климчук, згідно із законодавством, компанія володіє майновим правом на обробку цієї землі.

Читайте такожПоліція затримала 42 людини після стрілянини на Вінниччині (фото, відео)

«Але 14 серпня, коли урожай дозрів, і ми виїхали його збирати, дорогу нам перегородили близько 10 екіпажів поліції Ширяївського району. Вимагали від нас документи і всіляко перешкоджали потрапити на наше поле. У цей час наш урожай збирали невідомі люди, які представилися нам пайовиками», - розповів агроном.

При цьому, за його словами, ці люди не могли назвати сорт пшениці, вирощуваної на полях, і пред'явити будь-які документи, що підтверджують право на обробку цієї землі.

За словами заступника начальника головного управління юстиції в Одеській області Юрія Чердинцева, спеціальна комісія протидії рейдерству клопотатиме про відкриття відповідних кримінальних справ за даним інцидентом і приділяти надалі більше уваги ситуації в Ширяєвському районі.

«Наприкінці тижня в повному складі комісії ми підсумуємо всю отриману інформацію і визначимо наші подальші дії», - підкреслив Чердинцев.

Провідний консультант начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк передбачає, що організаторами рейдерського захоплення були місцеві олігархічні групи, які, використовуючи різні адміністративні важелі, створюють в районі свого роду «маленьке феодальну державу».