Сутички в Одесі 30 вересня / Фото УНИАН

В Одесі під час конфлікту між прихильниками і противниками колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі постраждав журналіст-інвалід.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, 30 вересня поліція забезпечила громадський порядок під час масових заходів на Приморському бульварі.

Сутички в Одесі 30 вересня / Фото УНИАН

«Сталося два масових заходи різної політичної спрямованості. Завдяки злагодженим діям правоохоронців, вони пройшли мирно, без суттєвих порушень громадського порядку. Поліція перешкодила виникненню двох зіткнень», - повідомили в главку.

Відео дня

Читайте такожНапад на учасників Фестивалю рівності у Запоріжжі: поліція затримала 17 осіб

Зазначається, що після завершення масових заходів до Приморського відділу поліції звернувся журналіст - інвалід I групи із заявою про отримані тілесні ушкодження від учасників одного з заходів. Попередньо вказана подія кваліфікується слідчими Приморського відділу поліції за ч.1 ст. 171 (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Проводиться перевірка.

Сутички в Одесі 30 вересня / Фото УНИАН

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня у центрі Одеси на зустріч із Саакашвілі прийшли його прихильники. Вони зібралися на Приморському бульварі, біля пам'ятника Дюку де Рішельє. На площу також прибули противники Саакашвілі, серед них - представники громадської організації «Автомайдан Одеси», які на легковому автомобілі встановили потужні аудіоколонки і включили музику, яка значно глушила промови виступаючих до прибуття Саакашвілі. Опоненти кинулися до автомобіля, щоб вимкнути музику, під яку танцювали кілька людей в масках із зображенням спотвореного обличчя Саакашвілі. Однак поліція не допустила прихильників екс-голови ОДА до автомобіля, оточивши його щільним кільцем. Між опонентами сталося кілька сутичок.