Антикорупціонер заявив про підпал свого будинку / фото УНІАН

На місці пожежі будинку голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна не знайдено рештки від вибухового пристрою.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Київської області, не відповідає дійсності інформація деяких ЗМІ, що на місці пожежі будинку у селі Гнідин Бориспільського району активісти знайшли рештки від вибухового пристрою. «Фахівці-експерти не виявили на місці пожежі будь-яких решток вибухових предметів. Інформація про їх наявність на місці події, яка поширюється у ЗМІ, не відповідає дійсності. Також наявність вибухівки не підтверджується показаннями свідків, очевидців та іншими доказами», - наголошується в повідомленні.

Читайте такожУ представництві ЄС в Україні відреагували на пожежу в будинку Шабуніна

Відео дня

В поліції зазначають, що було проведено додатковий огляд місця події, під час якого вилучено пожежне сміття, сліди біологічного походження та інші речові докази.

Вилучене направлено на проведення експертиз, за результатами яких буде встановлено, як сталося загоряння будинку.

У поліції наголошують, що розповсюдження ЗМІ неперевіреної інформації може зашкодити розслідуванню кримінального провадження.

Як повідомляв УНІАН, вранці 23 липня у Центрі протидії корупції заявили про підпал будинку керівника центру Віталія Шабуніна. Голови правління ЦПК з сім'єю вдома не було, а батьки встигли вибігти на вулицю. Сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід до будинку, повідомляли в організації.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу будинку за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.