Колаборантками виявилися матір з донькою / фото СБУ

На Херсонщині затримали сім’ю колаборантів, які допомагали РФ провести фейковий референдум у 2022 році.

Як повідомляє прес-служба СБУ, затримано двох організаторок псевдореферендуму РФ, який відбувся торік під час тимчасової окупації правобережної частини Херсонщини. Це жительки Бериславського району: мати з донькою, які після захоплення регіону підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу. 

"Обох колаборанток "призначили" до окупаційної "виборчої комісії" одного із місцевих селищ. Вони здійснювали подворові обходи жителів та збирали "голоси за приєднання" Херсонщини до РФ. У разі відмови ставити "потрібну" відмітку у фейковому бюлетені, ворожі поплічниці погрожували ув’язненням до російської катівні", - розповіли в СБУ.

Відео дня
Зрадниці фальсифікували «підсумки» псевдореферендуму на користь Кремля / фото СБУ

За даними слідства, для додаткового залякування місцевого населення колаборанток супроводжували озброєні бойовики. Потім фігурантки фальсифікували "підсумки" фейкового плебісциту на користь Кремля.

Зазначається, що після звільнення селища зловмисниці залишились на території району і сподівались, що про них "не згадають". Втім, співробітники СБУ викрили обох колаборанток, встановили їхні адреси і затримали.

Зрадниць підозрюють у колабораційній діяльності. Наразі вони під вартою.

Як уточнили в Херсонській обласній прокуратурі, вказані жінки як члени незаконно створених виборчих комісій ходили по домівках жителів села Максима Горького, закликаючи їх голосувати на користь країни-агресора та видавали "бюлетені".

У Львові блогер закликав вдарити по будівлі СБУ російськими ракетами

Правоохоронці викрили блогера, який знімав будівлю Служби безпеки у Львові та закликав вдарити по ній російськими ракетами. Для здійснення теракту зловмисник агітував поцілити в режимний об’єкт, а щоб поширити заклики, він робив онлайн-трансляцію на власній сторінці в "Інстаграм" поблизу будівлі спецслужби. Під час стріму разом зі своїм спільником із-за кордону він дискредитував співробітників СБУ.

Вас також можуть зацікавити новини: