Водій втік з місця ДТП / фото Олексій Білошицький, Facebook

У Києві нетверезий водій на Lexus вчинив аварію на Алеї Героїв Небесної сотні і втік з місця ДТП.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ Києві горіла Tesla екс-глави ОП Богдана, в якій Зеленський раніше знімав свої відеоролики - ЗМІ

«Сьогодні на світанку нетверезий водій на Lexus вчинив ДТП на Алеї Героїв Небесної сотні у Києві - позносив клумби, а потім, наче нічого й не було, поїхав з місця ДТП», - написав він і додав фото та відео з місця аварії.

Білошицький зазначив, що вже за 30 хвилин після події винуватця ДТП виявили: «Камери, які слідкують за безпекою міста, допомогли встановити місцеперебування авто Lexus - вулиця Інститутська, де його й зупинили патрульні. У водія були явні ознаки алкогольного сп'яніння».

Порушника затримали вже за 30 хвилин / фото Олексій Білошицький, Facebook

«Агресія, хамство, нецензурні висловлювання на патрульних і невиконання законних вимог поліцейських ніяк не допомагали водієві владнати ситуацію, хоч як він не старався. Водія неодноразово було попереджено про те, що в разі невиконання законної вимоги працівника поліції він буде затриманий. Однак попередження не подіяли», - зауважив посадовець.

Білошицький наголосив, що згідно зі ст. 44 закону України «Про Національну поліцію» до водія було застосовано фізичну силу, а також згідно зі ст. 45 цього ж закону - спецзасіб кайданки.

На водія довелося надійти кайданки / фото Олексій Білошицький, Facebook

За вчинені правопорушення на чоловіка склали адмінматеріали за ст. 185 (Злісна непокора працівникам поліції), ст. 173 (Дрібне хуліганство), ст. 130 (Керування у стані сп'яніння), ст. 124 (Вчинення ДТП) та ст. 122-4 (Залишення місця ДТП) КУпАП.

Автомобіль евакуювали на штрафмайданчик.

«Ми свою справу зробили. Далі за свої дії порушник буде відповідати перед судом», - додав Білошицький.