Ексклюзивне повне відео затримання терориста у БЦ Леонардо - відео / ssu.gov.ua

УНІАН отримав ексклюзивне повне відео затримання чоловіка, який напередодні захопив відділення банку в центрі Києва.

Читайте такожПобиття у потязі "Маріуполь - Київ": у потерпілої погіршилося самопочуття

На момент взяття під контроль силовиками зловмисник перебував у тісному приміщенні банку разом з захопленою співробітницею, що сиділа по інший бік столу біля терориста, і журналісткою. Чоловік саме розповідав на камеру ЗМІ про себе, коли в кімнату увірвалися оперативники.

Затримання тривало лічені секунди. На знятих кадрах чути, як оперативники кричать: «Не стріляти!» під час виведення зловмисника з будівлі.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 3 серпня, близько 12:20 у банк в будівлі бізнес-центру "Леонардо", що на розі вулиць Володимирської і Богдана Хмельницького в Києві увійшов чоловік і заявив, що у нього в рюкзаку є вибухівка. Співробітники правоохоронних органів встановили, що це громадянин Узбекистану Сухроб Карімов, який проживає в Києві.

Персонал і відвідувачів було евакуйовано, всередині приміщення з ним залишалася одна працівниця банку. Близько 15:00 зловмисника затримали. СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом теракту.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що терористові в дитинстві поставили діагноз "олігофренія", в Узбекистані він перебував на психоневрологічному обліку.

На зловмисника чекає арешт як запобіжний захід і суд за всією суворістю закону, уточнив пізніше Геращенко в ефірі одного з телеканалів.