Транспорт був припаркований біля житлової багатоповерхівки / facebook.com/geo.ya.1

Народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос у ніч на 29 серпня заявив про підпал його автомобіля невідомими.

Відповідний допис з’явився на Facebook-сторінці політика.

Читайте такожНа Харківщині під час відпочинку підстрелили 12-річного хлопчика

Відео дня

Транспорт був припаркований біля житлової багатоповерхівки.

«Свідки кажуть, що був хлопок. (Його чули) у квартирі на чотирнадцятому поверсі. Сумнівів вже немає, це був підпал. Хто б це не зробив, я вас знайду. Ви зарано радієте», – додав Лерос.

На місце події приїхали правоохоронці.

За словами Лероса, записи з камер відеоспостереження із сусіднього будинку, які були направлені на парковку, припинили працювати ще два тижні тому.

У столичній поліції кажуть, що працюють над встановленням причин загорання автомобіля.

«Подія зареєстрована у журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень Печерського управління поліції. Після проведення першочергових слідчих дій буде надана правова кваліфікація події», – інформує відділ комунікації поліції Києва у Facebook.

Це не перший резонансний підпал авто за останній час

У ніч на 17 серпня невідомі спалили автомобіль водія журналістської команди проекту розслідувань «Схеми».

За словами журналіста програми Михайла Ткача, останній матеріал, який вони знімали за допомогою цього автомобіля, - «Королі доріг», про перших осіб держави, які порушують ПДР.

Три дні тому стало відомо про затримання палія. Ним виявився мешканець Луганської області. У квартирі підозрюваного знайшли одяг з місця події, запалювальні шашки тощо.

Гео Лерос: хто це

Гео Лерос / УНІАН

Гео Лерос потрапив до Ради у складі партії «Слуга народу», був позаштатним радником Володимира Зеленського.

За діяльністю – режисер, арт-куратор. Засновник арт-проекту Art United Us та громадської організації Сіті-Арт. У рамках проектів було створено близько 70 муралів по Україні. Був, з-поміж іншого, куратором проекту «More than us»: художники з різних країн намалювали 8 муралів у вестибюлі станції метро «Осокорки» в Києві.

Один з останніх конфліктів у Леруса був з головою ОПУ Андрієм Єрмаком. 29 березня депутат оприлюднив відео, на яких брат Єрмака Денис нібито обговорює питання призначення людей на держпосади.

У відповідь Єрмак пригрозив Леросу розслідуванням, а його брат назвав записи «нарізкою». Зеленський відповів, що записами його хотіли шантажувати. Проте САП відкрила провадження і передала її в СБУ. Невдовзі у Нацполіції, куди направили справу далі, заявили про відсутність корупційної складової.

Новини, які можуть вас зацікавити