Михаила Грибанова задерживают / фото - Telegram, "Грязеные игры"

Співробітники СБУ затримали на хабарі голову Одеської митниці Михайла Грибанова.

Про це повідомляється у Telegram-каналі журналіста Євгена Плінського.

Водночас, екс-нардеп Ігор Мосійчук в Facebook повідомив, що СБУ проводить масові обшуки і затримання на Одеській митниці.

Відео дня

Він також опублікував фото і відео з місця подій.

Разом із тим, речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила кореспонденту УНІАН, що наразі ніхто ще не затриманий, тривають слідчі дії: "Нікого поки не затримали, ідуть слідчі дії".

Гітлянська пообіцяла, що повна офіційна інформація щодо цієї справи буде завтра вранці, 14 травня. Про це вона повідомила у коментарі hromadske.

За її словами, справа пов’язана з «масштабною корупційною схемою». Слідчі дії проводять щодо керівництва митниці Одещини, але конкретних фігурантів справи відомство поки назвати не може.

Читайте такожВ Україну під виглядом харчових добавок намагалися ввезти понад тисячу телефонів Apple

Своєю чергою, в Офісі генпрокурора офіційно підтвердили, що ДБР провело затримання на Одеській митниці, пише Думская. Правда, поки мова йде тільки про в.о. начальника відділу одного з митних постів, який отримав частину неправомірної вигідні у розмірі 1300 доларів. Причетність до злочину керівництва всієї Одеської митниці "перевіряється".

Пізніше "Думская" додала, що Грибанову інкримінують отримання 1800 доларів.

Михайло Грибанов почав працювати на посаді начальника Одеської митниці 6 березня, ставши переможцем першого відкритого конкурсу ДМСУ на керівні посади в регіонах. Конкурсний відбір вівся в три етапи і тривав 45 днів.

За інформацією ЗМІ, Михайло Грибанов був звільнений з митних органів у 2012 році після скандалу, пов'язаного з контрабандою електроніки. Посадовець фігурував в кримінальній справі, але обвинуваченим так і не став.

У 2018 і 2019 роках Михайло Грибанов притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Новина доповнюється.