Стерненко порадів смерті росіян у Пермі / Фото УНІАН, Олександр Гіманов

Одеський активіст Сергій Стерненко висловився щодо кривавої бійні в Пермському університеті в Росії, де внаслідок стрілянини загинули щонайменше восьмеро людей.

У себе в Twitter Стерненко здивував навіть своїх однодумців, висловивши радість через вбивство людей у Пермі.

"Кожен день, коли росіян стає менше, це хороший день", - коротко написав він.

Відео дня
Твіт активіста оцінили не всі його однодумці / скріншот

Така оцінка подій сподобалася далеко не всім підписникам Стерненка - своє незадоволення вони висловили в коментарях. "Поважаю дуже Стерненка, але це ту мач. Можна ще зрозуміти стосовно військових, коли вони гинуть. Можна ненавидіти все російське, але цей меседж це постріл собі ж в ногу. Тепер все націоналістичне будуть ще більше ототожнювати з нацизмом/фашизмом. Поясність, якщо це не так", "Це перебір", "Я сподіваюсь, це не стосується нападу на дітей в Пермі", - йдеться в коментарях до твіту Стерненка.

Стрілянина в Пермському університеті: що сталося

Вранці 20 вересня в Росії в Пермському Державному університеті сталася стрілянина. Очевидці стверджують, що, рятуючись від стрілка, студенти і викладачі стрибали з вікон навчального корпусу.

В результаті бійні постраждали 27 осіб, з них вісім загинули.

Вбивцею виявився 18-річний Тимур Бекмансуров. Відомо, що він "давно думав і мріяв" про те, щоб влаштувати стрілянину.

Поранив і знешкодив Бекмансурова співробітник ДПС, молодший лейтенант поліції Костянтин Калінін з екіпажу, який першим прибув до університету екіпажу.