Тимур Бекмансуров планував розстріл не один рік / скріншот

18-річний Тимур Бекмансуров, який влаштував стрілянину у Пермському державному університеті, ще зі школи цікавився зброєю та війною.

Про це розповів однокласник зловмисника, пише Telegram-канал Readovka.

За його словами, Бекмансуров був відлюдним, друзів у нього не було.

"Він дуже тихим був завжди. Ми знали, що у нього інтереси до зброї та війни, тому що він зазвичай першим відповідав на ці питання на уроках. Він зазвичай ні з ким не спілкувався особливо. На уроках історії, коли розповідали про тероризм і війну, завжди цим цікавився. Відповідав першим, знав більше нас усіх. Про тероризм та терористичні акти", - розповів однокласник стрілка.

Читайте такожПрострелено ноги: пермський стрілок живий, він у реанімації непритомнийВідомо, що Бекмансуров навчався на першому курсі юридичного факультету.

Він довго планував напад, вибирав місце та збирав гроші на рушницю, яку у підсумку легально придбав.

Свої плани злочинець детально описав у соцмережі перед тим, як піти на розстріл. Вже опубліковано відео, як він купував патрони.

Пермський стрілок Тимур Бекмансуров: витяги з листа

У своєму пості злочинець написав, як ретельно готувався:

"Подія не є терактом (принаймні з юридичної точки зору). Я не перебував в екстремістських організаціях, був не релігійний і аполітичний. Ніхто не знав про те, що я збирався зробити, всі дії я проводив самостійно".

"Думав про це давно, йшли роки, і я зрозумів, що настав час зробити те, про що я мріяв. З середини 10-го класу почав відкладати гроші на покупку вогнепальної зброї...".

Читайте такожБудували барикади: у мережу злили фото та відео перших хвиль після кривавої стрілянини у Пермі"У первісному плані в якості місця для нападу я вибрав свою вже колишню школу, але в кінці березня я вирішив змінити місце. Школа була занадто неприємним місцем для того, щоб проводити в ньому останні 10 хвилин свого життя, та й у діточок там не особливо багато шляхів відходу для порятунку...".

"Поки не знаю, закінчити все самому або дати це зробити співробітникам поліції, думаю, другий варіант буде веселіше, все одно нейтралізація мене не буде для них серйозною проблемою".

"Все навколо виглядає так штучно, як уві сні, немов я спостерігаю за діями моєї оболонки від третьої особи. Кожен день є повторенням минулого, все починається зі дзвону в голові. Завжди складно було спілкуватися з людьми, незрозумілі їхні емоції. Що вже тримати в таємниці, ще з часів початкової школи я зрозумів, що мені подобається завдавати людям біль.... Мене не можна було зупинити. Як я і говорив, Для мене не мало значення, кого вбивати і яким способом, мої родичі та друзі не змогли б нічого зробити, будь-якого лікаря-психіатра я б зміг обдурити, єдине, що могло мене зупинити, – смерть, благо вона близька".

Тимур Бекмансуров описав у подробицях, як готувався до нападу / фото t.me/breakingmash

"Не бачу сенсу писати щось ще. Під кінець можу сказати, що я не перший і далеко не останній. Вас не врятує заборона зброї, вас будуть вбивати машинами, бомбами, ножами, всім, що попадеться під руку. Такі покидьки, як я, будуть знищувати все навколо вас, тому що світ прогнив, ви всі згнили зсередини".

Повідомлялося, що 18-річний Тимур Бекмансуров "давно думав і мріяв" про те, щоб влаштувати стрілянину.

Стрілянина у Пермському університеті: що відомо

Вранці 20 вересня в Росії в Пермському державному університеті сталася стрілянина.

В результаті стрілянини постраждали 27 осіб, з них вісім загинули.