Загиблий Олександр Карасєв не зміг відбитися від нападників через ДЦП / Фото facebook.com

У Києві чоловік, якого підозрюють у вбивстві активіста з ДЦП в його власному будинку, намагався втекти завдяки сусідському чату.

Мешканка столичної багатоповерхівки Людмила розповіла, що все почалося з дивного повідомлення від одного з сусідів у чаті мешканців будинку, пише "Сьогодні".

Пише наш сусід, мовляв, хто може подивитися, будь ласка? На дев'ятому поверсі в квартиру намагаються влізти сторонні. Кажуть, що поліція, але не пояснюють, на якій підставі, - цитує вона.

Сусіди одразу кинулися на допомогу, і почали прямо в чаті розповідати про все, що відбувається у дворі.

Читайте такожУ Чорноморську знайшли тіло нігерійця, що загадково зник з яхти друзів

Далі сусіди починають писати: внизу машина поліції, пожежна заїхала, вже друга пожарка поїхала, вже з автоматом спецназ забігла. Раз в п'ять-сім хвилин сусіди писали, що відбувається, – розповідає Людмила.

Вранці жінка дізналася про події, які торкнулися їхнього будинку. У сусідньому парку знайшли тіло активіста з ДЦП, який нещодавно переїхав з Дніпра. У нього знайшли близько 24 ножових поранень. А головним підозрюваним виявився той сусід, що просив у чаті про допомогу. Так він збирав інформацію про роботу поліції.

Однак, злочинця зі спільником затримали. Але через "допомогу" добрих сусідів міг втекти.

Перше, що потрібно зробити – це порекомендувати викликати поліцію. Це найголовніше. Далі ж самим звернутися в поліцію, – говорить експерт з безпеки Руслан Болгов.

За його словами, якщо випадково опинилися на місці злочину – не варто нічого чіпати, бо так можуть затиратися сліди злочинів. Перше, що потрібно зробити – викликати поліцію, сфотографувати місце події і покликати свідків.

Довідка УНІАН. Олександр Карасєв - відомий активіст з Дніпра, захищав права людей з обмеженими можливостями й відстоював їх право на інклюзивність. 

Читайте схожі новини на тему: