Патрульним загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років / фото: прокуратура Харківщини

На Харківщині викрили двох патрульних поліцейських у викраденні іномарки у м. Харкові.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, повідомлено про підозру двом патрульним поліцейським та ще одному чоловіку у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб).

Як розповів начальник управління прокуратури Харківської області Іван Тарасов, у ході досудового розслідування встановлено, що у квітні цього року старший лейтенант та лейтенант Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції вирішили заволодіти автомобілем Volkswagen Passat TDI, який було припарковано біля одного з будинків у Слобідському районі м. Харкова.

Читайте такожУ Львові інженер стратегічного підприємства викрав радіоактивні матеріали і намагався їх продати

За допомогою правоохоронці звернулися до свого знайомого, який керував вантажною платформою (евакуатором).

Цей чоловік завантажив Volkswagen на евакуатор та у супроводі службового автомобіля Toyota Prius, в якому знаходилися вказані правоохоронці, відвіз автівку до смт. Солоницівка Харківської області. Там він продав Volkswagen знайомому за 700 доларів.

Частину виручених грошей, а саме 4 тис. грн, чоловік віддав поліцейським.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава, оперативний супровід — Харківське управління ДВБ Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна.