Суд дав дозвіл на затримання Стахіва / Скріншот

Лідеру руху противників вакцинації Остапу Стахіву, підозрюваного у спробі захопити владу, не змогли обрати запобіжний захід.

Про це пише Українська правда з посиланням на коментар помічника судді Галицького райсуду Львова Діани Кузьми.

Засідання було призначене на середу, 17 листопада, проте Стахів проігнорував вручене повідомлення й до суду не з’явився. Це унеможливило обрання йому запобіжного заходу.

Відео дня

У суді адвокати Стахіва відсутність підзахисного пояснили тим, що він хворий і перебуває у лікарні. Документи, які вони надали, не були належним чином завірені, тому суд не міг їх взяти до уваги.

Читайте такожСтрілянина у квартирі, жінки – "в полоні": в Одесі скоєно серйозний злочинВрешті суд дав дозвіл на затримання Стахіва.

"Від сьогоднішнього дня правоохоронці мають право на затримання і привід", – уточнила Кузьма.

Наразі засідання суду перенесли на 18 листопада.

Остапу Стахіву, який очолює рух противників вакцинації в Україні, інкримінують спробу насильницького повалення конституційного ладу. Також у справі фігурує громадянин Росії.

Підозрюваних викрили у листуванні, в якому ті шукали зброю та співучасників, що мали захопити владу у відповідних регіонах.

За даними СБУ, після цього зловмисники збиралися створити на території України територіальні громади з "власною міліцією" та "економікою".

Під час обшуків у Стахіва спецслужба вилучила докази, які вказують на можливе фінансування їхньої діяльності представниками РФ.  

Вас також можуть зацікавити новини