Максим Плохой (справжнє ім'я Максим Кривош) наразі перебуває у СІЗО / скріншот

Терорист Максим Плохой (справжнє ім'я Максим Кривош), який 21 липня захопив у Луцьку автобус із 13 пасажирами, наразі перебуває у слідчому ізоляторі.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Йому висунуто обвинувачення у тероризмі, захопленні заручників, а також у незаконному зберіганні зброї, гранат і вибухонебезпечних речовин.

Відео дня

"Я впевнений, що суд не обере жоден запобіжний захід, крім утримування під вартою. Далі на нього чекає суд. Він отримає довгий термін ув'язнення. Під час захоплення ніхто не загинув, то суд, думаю, це врахує. Утім, максимальна санкція - це довічне позбавлення волі. Далі слово за судом", - каже Антон Геращенко.

Читайте також"А для чого граната і БТР?": у мережі з'явилося повне відео затримання терориста в центрі Луцька

Як повідомляв УНІАН, у вівторок, 21 липня, о 9:25 в Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус "Берестечко - Краснилівка", який наказав доправити на центральну площу міста, Театральний майдан. У заручниках, як повідомлялося спочатку, перебували близько 20 осіб. За словами терориста, він мав при собі вибухівку та зброю.

Відомо, що чоловік висловлював обурення "існуючою системою в Україні". Він відмовлявся виходити й відпускати людей, а також відкривав стрілянину в бік правоохоронців. Ввечері він відпустив літню жінку, підлітка і вагітну молоду жінку.

Зловмисником, який захопив заручників, виявився 44-річний двічі судимий Максим Кривош.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників), СБУ - за ч. 1 ст. 258 КК (терористичний акт).