Поліція завела справу за статтею про вбивство через необережність \ фото Нацполіція

На території Краснокутського лісництва у Харківській області мисливець на полюванні випадково застрелив свого знайомого.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Харківській області, інформація про подію надійшла до правоохоронців 26 грудня о 13:10.

Встановлено, що полювання відбувалося в урочищі на території Краснокутського лісництва в компанії чоловіків. "40-річний мисливець здійснив постріл з власної гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-27 та випадково влучив у 39-річного знайомого. Від отриманого поранення він помер на місці", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа Львівщині мисливець застрелив чоловіка під час полювання: хотів поцілити в дичину

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 119 Кримінального кодексу ("вбивство через необережність").

40-річному чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня у Миколаївській області місцевий житель на полюванні застрелив свого товариша. Зокрема, у селі Михайлівка 44-річний чоловік отримав вогнепальне поранення у груди, внаслідок чого загинув.

Попередньо на місці події поліцейські з'ясували, що потерпілий приїхав на полювання зі знайомими. Один із мисливців зробив постріл і влучив у постраждалого.