ОперативникиСБУ встановили, що керівники центру організували розкрадання паливно-мастильних матеріалів \ facebook.com/SecurSerUkraine

На Харківщині правоохоронці викрили схему розкрадання пального в одному з центрів забезпечення Збройних сил України.

Читайте такожСБУ викрило схему розкрадання понад двох мільйонів в порту "Південний"

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ). Оперативники спецслужби встановили, що керівники середньої ланки центру організували систематичне розкрадання паливно-мастильних матеріалів, призначених для потреб української армії.

Відео дня

«Дизельне пальне та бензин один з фігурантів особисто вивозив з території військової частини невеликими партіями. Потім пальне акумулювали на складах посередників та збували оптовими партіями за готівку місцевим підприємцям», - йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували три епізоди розкрадання паливно-мастильних матеріалів загальним обсягом понад 5 тонн.

Співробітники СБУ затримали автомобіль посередників під час перевезення чергової партії солярки розміром у 3 тонни, незаконно придбаної у військових.

Під час шести обшуків, проведених у службових приміщеннях центру забезпечення Збройних сил та за місцями проживання фігурантів справи, правоохоронці виявили докази корупційної діяльності, а також гроші, одержані від оборудки.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу ("викрадення, привласнення військовослужбовцем військового майна, вчинені в умовах особливого періоду"). Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.