На Херсонщні на російській міні підірвалися чоловіки \ фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У Херсонській області двоє чоловіків загинули через міну, залишену російськими окупантами.

Про це у Telegram-каналі повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

"Поблизу Великої Олександрівки на міні, залишеній російськими окупантами, підірвалися люди. Два чоловіка, 53-х та 35-ти років, перевіряли свої поля та натрапили на ворожу міну. Через отримані поранення обидва загинули на місці події", - написав голова ОВА.

Відео дня

Він наголосив, що мінна небезпека на Херсонщині залишається надзвичайно високою.

"Будь ласка, утримайтеся від відвідин полів, лісосмуг та інших місць, які ще не обстежили сапери. Це дуже небезпечно!", - підкреслив Янушевич.

Голова ОВА нагадав, що вибухонебезпечні предмети не можна чіпати; про них потрібно повідомити правоохоронцям або рятувальникам.

Ситуація з мінами на Херсонщині

Відступаючи з Херсонщини російські окупанти скрізь залишили міни. Заміновані були всі інфраструктурні об'єкти і будинки громадян. Так, 7 грудня 2022 року у Херсонській області під час виконання завдання на каскаді мін підірвалась група поліцейських з Черкаської області.

Внаслідок підриву загинули: начальник Головного управління Нацполіції в Черкаській області Михайло Куратченко, вибухотехнік Ігор Мельник, кінолог Сергій Ненада та помічник чергового сектора реагування патрульної поліції Уманського райуправління поліції Вадим Періжок.

Ще четверо правоохоронців дістали поранень, пізніше двоє з них померли в лікарні.

Вас також можуть зацікавити новини: