На Херсонщині двоє людей підірвалися на міні / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У Херсонській області двоє чоловіків підірвалися на російській міні. Трагедія сталася в селі Червоний Маяк, повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Внаслідок детонації 38-річний чоловік отримав важкі поранення: мінно-вибухову травму, травматичну ампутацію ніг. Потерпілого доставили до лікарні. Нині медики борються за його життя", – йдеться у повідомленні.

Ще один чоловік, на жаль, загинув на місці, додав Прокудін. Очільник ОВА закликав мешканців Херсонщини не відвідувати місця, де ще не працювали вибухотехніки.

Відео дня

"Якщо ви побачили підозрілий предмет, не чіпайте! Це може коштувати вам життя! Відійдіть на безпечну відстань та негайно повідомте про знахідку поліцейським або рятувальникам", – наголосив він. 

Мінна небезпека в Україні

Через війну, яку РФ розпочала проти України, чимала частина українських територій всіяна мінами та іншими боєприпасами. У ЗМІ навіть прогнозували, що на повне розмінування знадобляться сотні років.

Так, видання TIME писало, що на це піде 757 років. Автори матеріалу наголошували, що масштаби забруднення територій України мінами та снарядами є найбільшими з часів Другої світової війни. Через російську агресі. наша держава стала найбільш замінованою країною у світі, випередивши Афганістан та Сирію. 

Вас також можуть зацікавити новини: