Один з чоловіків внаслідок підриву загинув / фото cn.npu.gov.ua

На Чернігівщині поліцейські розслідують обставини підриву людей на вибуховому пристрої, внаслідок чого один чоловік загинув, а інший зазнав травм.

Про це повідомили в секторі комунікацій Головного управління Нацполіції в області.  До поліції надійшло повідомлення, що в лісосмузі за селом Киїнка Чернігівського району на невідомому вибуховому пристрої підірвалися двоє цивільних чоловіків.

"Попередньо відомо, що місцеві мешканці поїхали до лісу по дрова і підірвалися. Один чоловік внаслідок вибуху загинув, а другий зазнав травм", - зазначається в повідомленні поліції.

Відео дня

Поліція закликала жителів області дотримуватися правил мінної безпеки та не пересуватися місцями, де точилися активні бойові дії. Адже російські військові залишили чимало вибухових пасток, замінованих ділянок та небезпечних предметів.

Крім того, на Харківщині 14-річний хлопчик отримав травми внаслідок підриву на протипіхотній міні. "15 жовтня від правоохоронців надійшло повідомлення, що у селі Кам'янка Ізюмського району, підліток 2008 року народження отримав поранення", - повідомили в ДСНС. 

За попередніми даними, він разом з батьком збирав металобрухт та натрапив на протипіхотну міну ПФМ-1 "Пелюстка". Наразі постраждалий госпіталізований з діагнозом мінно-вибухова травма та поранення правої стопи. 

У ДСНС закликали українців пам’ятати про високу мінну небезпеку:

  • не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами;
  • не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети;
  • не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.

Інші інциденти з підривами на мінах

15 жовтня на Миколаївщині в полі за селом підірвались на міні двоє дітей, один загинув, інший – зазнав поранень. Про це повідомив керівник МВС Ігор Клименко. "У Баштанському районі Миколаївської області загинув 14-річний хлопчик. Його 12-річного товариша травмовано. Діти гралися в полі за селом. Раніше на цій території велися активні бойові дії", - деталізував міністр. 

Раніше у Харківській області у лісосмузі на російській міні підірвався чоловік. Трагедія сталася в Купʼянському районі області.

Вас також можуть зацікавити новини: