Молодику повідомили про підозру в замаху на умисне знищення чужого майна / фото НПУ

На Одещині за спробу підпалу чужого будинку затримано молодого чоловіка.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області. Як зазначається, подія сталася в одному з сіл Ізмаїльського району.

Встановлено, що 20-річний зловмисник разом з іще кількома односельцями у темну пору доби під’їхав на автомобілі до домоволодіння потерпілого, коли того не було вдома. Чоловіки підпалили каністру з легкозаймистою сумішшю, яку привезли з собою, і перекинули її через паркан, їхньою ціллю був дах будинку.

Відео дня

"Втім, ємність не долетіла до оселі, а вогонь швидко погас, не спричинивши власнику маєтку матеріальної шкоди. Поспішаючи, спільники не прослідкували за результатом підпалу і одразу втекли, але на виїзді з населеного пункту в автомобілі молодика закінчилось пальне", - йдеться у повідомленні.

Покинувши свій транспортний засіб, фігурант разом з товаришами пішки подалися додому в сусіднє село.

Отримавши інформацію про подію, правоохоронці швидко встановили її учасників. Молодику повідомили про підозру в замаху на умисне знищення чужого майна (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України). Матеріли по спільниках виділені в окреме провадження.

В поліції не повідомляють про мотиви підпалу, лише зазначається, що потерпілий та підозрюваний перебували у неприязних стосунках.

Інциденти в Одеській області - останні новини

На Одещині затримали чоловіка, який переодягнувся у жінку та намагався виїхати з України. Жіночі аксесуари чоловіку не допомогли. Його видало неголене обличчя.

На Одещині затримано зловмисника, який вбив переселенця з міста Бахмут Донецької області й використав килими та порошок, щоб приховати сліди злочину.

В Одесі викрили шахрая, який продавав неіснуючі бронежилети для українських військових. Зловмисник витратив на власні потреби сотні тисяч гривень, які отримав від волонтерів.