В Одеській області на операційному столі померла породілля та її немовля / фото: ua.depositphotos.com

На Одещині у лікарні, на операційному столі, померла породілля, у якої з живота дістали мертву дитину. Поліцейські Білгород-Дністровського району розслідують обставини смерті породіллі й немовляти.

Як повідомили у регіональному главку Національної поліції в Одеській області, трагедія сталася 15 лютого у місті Татарбунари.

Попередньо встановлено, що до приймального відділення Татарбунарської лікарні було доставлено 40-річну жительку одного із сіл Лиманської територіальної громади. Діагноз був -  "неуточнена вірусна інфекція".

Відео дня

Йдеться, що під час обстеження пацієнтки лікарі з’ясували, що вона перебуває на 30 тижні вагітності. 

"В медичному закладі стан жінки погіршився, і лікарі провели кесарів розтин, під час якого вилучили мертву дитину. Породілля померла на операційному столі, попередньо - від набряку легень", - розповіли у поліції.

За фактом смерті жінки та дитини розпочато кримінальне провадження за ознаками п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з позначкою "природна смерть") КК України. 

Окрім того, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) ККУ. 

У поліції запевняють, що на обліку у жіночій консультації загибла не перебувала. Причини смерті мати  та дитини будуть встановлені за результатами проведених судово-медичних експертиз. Триває слідство.

Трагедія на Харківщині: мати знайшла сина мертвим у колисці

Як повідомляв УНІАН, у селі Красне Лозівського району Харківської області в одному з будинків несподівано померла дитина. За деякими даними, під час огляду тіла дитини були знайдені пошкодження, проте сліди скоєння злочину не виявлені. Правоохоронці розпочали провадження за ст. 115 Кримінального кодексу (Умисне вбивство) з позначкою "Природна смерть". Йшлося, що матері дитини 31 рік, вона розповіла, що близько 7 години ранку знайшла сина мертвим у колисці. Також вона стверджувала, що до смерті дитина під час перевертання вдарилася об узголів'я дивана. Батько хлопчика в той день не було вдома.

Вас також можуть зацікавити новини: