Зловмисників затримали на гарячому / National Police of Ukraine

В Одеській області затримано чотирьох учасників етнічного угруповання, яке здійснювало «нальоти» на склади.

Як повідомили УНІАН в обласному управлінні департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі, зловмисники проникали в складські приміщення, які в тому числі перебували під охороною, і вивозили звідти майно власників.

Зазначається, що надійшла оперативна інформація про те, що група осіб, серед яких, можливо, поліцейський, готується до крадіжки пестицидів зі складського приміщення одного з фермерських господарств Лиманського району Одеської області.

Відео дня

Читайте такожДБР затримало співробітника ДСНС за підозрою у вбивстві

Для перевезення викраденого зловмисники збиралися використовувати спеціально обладнаний мікроавтобус.

Оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції спільно з працівниками спецпідрозділу патрульної поліції «ТОР» влаштували засідку.

В результаті чотирьох фігурантів затримали на гарячому - під час скоєння крадіжки міндобрива, орієнтовною вартістю 500 тис. грн.

Злодіями виявилися громадяни України, які належать до гагаузької та болгарської етнічних груп. Найстаршому з них 42 роки, молодшому - 23.

Зазначається, що до скоєння крадіжки вони готувалися ретельно. На місці події правоохоронці вилучили кусачки, маски, автомобілі Toyota іноземної реєстрації та Iveco на державних номерах, в якому виявлено номери від іншої машини.

При цьому в поліції стверджують, що інформація про причетність правоохоронця до діяльності групи не підтвердилася.

Слідчими Лиманського відділу поліції почато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Наразі всіх учасників угруповання затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі затримано чоловіка, який тричі «мінував» об'єкти інфраструктури міста.