В Україні "накрили" чергову групу російських агентів / фото facebook.com/SecurSerUkraine

Кіберспеціалісти СБУ запобігли новим спробам спецслужб РФ дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в південних регіонах України. У Херсоні викрито ще одну група ворожих інтернет-агентів.

Як повідомив прес-центр СБУ, за завданням своїх "кураторів" зловмисники закликали через соцмережі до захоплення влади й зміни меж державного кордону нашої країни.

Окрім цього, російські спецслужби відправляли цільові інформаційні завдання агентам із дискредитації міжнародного майданчика з деокупації Криму – "Кримської платформи", її учасників та результатів.

Відео дня

Для приховування протиправної діяльності агітатори публікували свої повідомлення від імені "лідерів громадської думки". За поширення деструктивного контенту зловмисники щомісяця отримували гроші через заборонені в Україні електронні платіжні системи.

Читайте такожВійськовий пенсіонер у Херсонській області виявився шпигуном Росії (відео)Встановлено, що до складу ворожого осередку входили кілька місцевих жителів. Інформацію для своїх публікацій вони отримували з пропагандистських інтернет-ресурсів РФ, а також сайтів незаконних збройних формувань так званих "ЛНР" і "ДНР".

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників виявлено комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Слідчі органів безпеки повідомили одному з організаторів групи про підозру за ч. 2 ст. 109 ("Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади") Кримінального кодексу України. Наразі матеріали кримінального провадження щодо підозрюваного скеровано до суду.

Вас можуть зацікавити такі новини: