СБУ розповіла про нейтралізацію нової групи інтернет-агентів, які координувалися з РФ / фото СБУ

Служба безпеки України повідомляє про викриття у Закарпатській області посадовця Державної служби з надзвичайних ситуацій, який працював на російські спецслужби, а також нейтралізацію нової розгалуженої мережі інтернет-агентів РФ.

За інформацією на сайті СБУ, зловмисники поширювали в соцмережах заклики до зміни меж держкордону та захоплення влади в Україні.

"Інструкції" для проведення інформаційно-підривних операцій через інтернет агітатори отримували від своїх кураторів з РФ", - стверджують у СБУ.

Відео дня

Під час обшуків за місцями проживання на Київщині, Одещині, Львівщині, Вінниччині та на Закарпатті викритої ворожої агентури правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

Зокрема, в Закарпатській області кіберфахівці викрили посадовця місцевого підрозділу Держслужби з надзвичайних ситуацій, який, за інформацією СБУ, закликав до порушення територіальної цілісності України.

Читайте такожУ Києві хлопець підірвав себе на території психлікарні: поліція повідомила подробиці (фото, відео)Свої "публікації" він розміщував у соцмережах. Слідчі повідомили чоловікові про підозру за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти незаконних дій.

На Львівщині викрито інтернет-агітатора, який напередодні святкування Дня хрещення Київської Русі-України розповсюджував деструктивний контент. Зміст "публікацій", як повідомляють у СБУ, порушував рівноправність громадян та міг призвести до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

На Київщині СБУ заблокувала протиправну діяльність мешканця Броварів, який "використовував соцмережі для пропаганди агресивної війни".

В Одеській області Служба безпеки повідомляє про викриття "місцевого агента ворожої мережі".

"Зловмисник агітував за зміни меж державного кордону та захоплення влади в Україні. Свій контент він розповсюджував через інтернет-ресурси, підконтрольні ватажкам незаконних збройних формувань так званих "Л/ДНР", - зазначають у СБУ.

Окрім того, на Вінниччині правоохоронці викрили місцевого жителя, який "адміністрував кілька антиукраїнських спільнот в одній із соціальних мереж". Агітатор, за даними Служби безпеки, закликав до насильницької зміни влади та порушення територіальної цілісності України.

Вас також можуть зацікавити новини: