Поліція взялась за розслідування нападу на лікаря Інституту раку / УНІАН

Правоохоронні органи почали розслідування за фактом нападу на заступника головного лікаря Національного інституту раку Анатолія Шудрака.

Читайте такожУ Києві таксист напав на пасажирку, відео нападу обговорюють в мережі

Про це повідомила речник прокуратури Києва Надія Максимець у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

За її словами, за фактом нападу на заступника головного лікаря Національного інституту раку розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Досудове розслідування здійснюватиме Голосіївське управління поліції, процесуальне керівництво - Київська місцева прокуратура №1.

«За попередніми даними нападник був один. Медичну допомогу постраждалому надавали на місці», - додала Максимець.

Мотиви та обставини вчинення кримінального правопорушення встановлюються.

Як повідомляв УНІАН, у Києві скоєно напад на заступника головного лікаря Національного інституту раку Анатолія Шудрака.

Про це повідомив головний лікар НІР Андрій Безносенко, якого в березні теж побили невідомі. «Комісія, в яку входить Шудрак, зафіксувала в інституті нестачу матеріальних цінностей майже на 9 млн, а «кишенькового» директора вже немає для прикриття зловживань, тому і залишаються методи 90-х. Що повинно ще відбутися, щоб правоохоронні органи адекватно і в повному обсязі розслідували напади на лікарів?» - заявив Безносенко.

У березні цього року Безносенко заявив, що невідомі побили його та розпилили в обличчя сльозогінний газ. Він запевнив, що ніколи ні з ким не мав конфліктів, окрім як тепер в Національному інституті раку.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У серпні 2019 року правоохоронці затримали лікарів Інституту раку на вимаганні хабарів від онкохворих за призначення безкоштовних ліків, після цього у закладі відбулися обшуки.

У вересні прокуратура повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу, причетним до корупційних схем у закладі.

Наприкінці жовтня МОЗ спрямувало до правоохоронних органів матеріали аудиту, який виявив безсистемні закупівлі та невикористане обладнання.

У лютому 2020 року прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів під час закупівель службовими особами Національного інституту раку.