За словами Кличка, керівникам районів він наголосив, що незадоволений їх роботою / фото УНІАН,  Чузавков Сергій

У Києві через ожеледицю за добу до травмпунктів звернулися більше тисячі осіб.

Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні зібрав глав столичних районів, профільних заступників голови КМДА, керівників комунальних служб. Розмова буда жорсткою. Зранку я проїхався містом, перевірив, як прибирають місто. Півтори доби вже триває негода, сильна ожеледиця. Комунальні служби звітують, що працюють. Але ситуація в районах міста, з того, що я побачив, не покращилася. Тротуари, площі, чимало переходів – суцільна ковзанка», - сказав Кличко.

Відео дня

Він додав, що до травмпунктів за останню добу звернулася понад тисяча киян.

Найбільше нарікань на неефективну роботу комунальних служб на Оболоні, у Святошинському районі, на Борщагівці та Лісовому масиві, додав мер.

За словами Кличка, керівникам районів він наголосив, що незадоволений їх роботою.

Читайте такожНа Житомирщині через негоду сталося понад 80 аварій (відео)

«Доручив підняти всі служби і в чіткій координації ефективно прибрати території районів. Сіль і пісок скрізь є. Тому місто має бути прибране! Інакше будемо робити висновки щодо відповідності посадам керівників відповідних служб», - написав Кличко.

Крім того, він доручив комунальному підприємству «Київблагоустрій» перевірити, як прибирають балансові території, що закріплені за приватним бізнесом – біля кафе, ресторанів, торговельних центрів.

Мер наголосив, що ключове завдання всіх служб – терміново навести лад у місті, тим більше, що найближчими днями, за прогнозом синоптиків, погода не зміниться – триватимуть дощ і ожеледиця.

Крижаний дощ у Києві

  • З вечора 10 грудня до ранку 11 грудня у Києві йшов крижаний дощ, що в умовах морозу і вітру одразу перетворювалися на лід.
  • Громадський транспорт у столиці зранку 11 грудня працював з порушенням графіків курсування.