Чоловік, який приніс боєприпас, загинув / фото ГУ НП в Чернігівській області

На Чернігівщині вибуху боєприпаса, внаслідок якого учора ввечері під час застілля на подвір’ї загинули двоє чоловіків та жінка, передував конфлікт.

Як повідомило джерело в Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області, один із учасників застілля приніс гранату, яка потім вибухнула. Сталося це навмисно, чи випадково – з'ясовує слідство. Чоловік, який приніс боєприпас, загинув.

Водночас, як повідомляє Суспільне, посилаючись на слова очевидців, винуватець інциденту вдарив жінку, інший чоловік за неї заступився – після цього пролунав вибух. За попередньою інформацією, винуватець інциденту служив в Афганістані.

Відео дня

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, який повідомляв про цей випадок на своїй сторінці у Facebook, сьогодні під час прес-брифінгу зазначив, що слідство розглядає кілька версій того, що відбулося. Не виключено, що боєприпас завезений із зони АТО/ООС.

За його інформацією, четвертий постраждалий перебуває у тяжкому стані – його переведено до обласної лікарні.

Водночас офіційно у поліції не озвучують деталі інциденту.

«Ходять чутки і про Афганістан, і про АТО, але ми поки ще цього не підтверджуємо. На місці працюють правоохоронці», - зазначили у секторі комунікацій ГУ НП в області.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 30 липня у селі Новий Биків Бобровицького району під час застілля на подвір'ї внаслідок вибуху невідомого предмета загинули двоє чоловіків та жінка. Ще один чоловік з численними ушкодженнями був доставлений до лікарні.

Поліція розслідує кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).