Від «виховних методів» викладача постраждали четверо курсантів / фото ДБР

Начальника курсу Академії сухопутних військ у Львові, який бив та принижував курсантів, щоб "навчити" їх дисципліни та порядку, заарештували з правом внесення понад 908 тис. грн застави.

Як поінформували у Державному бюро розслідувань, офіцер понад рік у такий спосіб "виховував" курсантів. Це відбувалося на території академії у Львові та у казармах в одному із сіл області. 

Зазначається, що про такі "виховні методи" стало відомо у березні цього року, тоді ж було зареєстровано кримінальне провадження.

Відео дня

Слідство задокументувало застосування сили щодо чотирьох курсантів, яких викладач бив по голові та у різні частини тіла. Він завдавав ударів не лише руками, а й прикладом зброї та ременем.

"Невдоволення офіцера могли викликати недбало складені речі або помилки в журналі. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через куріння. Тож "педагог" вирішив його провчити, змусивши жувати кілька цигарок", - повідомляє ДБР.

Офіцеру повідомлено про підозру у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

За даними ДБР, незадовго до повідомлення про підозру фігуранта було переведено на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 908,4 тис. грн.

Створення військової поліції в Україні – деталі

Міністерство оборони України днями закликало Верховну Раду невідкладно розглянути законопроєкт про військову поліцію, який 5 червня було знято з розгляду у парламенті.

У оборонному відомстві зауважили, що створення військової поліції є критично важливим для забезпечення правопорядку у Збройних силах України. Зокрема, в частині дотримання стандартів НАТО та розвитку системи, яка забезпечить справедливість та ефективний захист прав військовослужбовців.

Наголошувалось, що одним з пріоритетів Міністерства оборони України є створення всієї вертикалі військової юстиції: військової поліції, військової прокуратури та військових судів.

Вас також можуть зацікавити новини: