Агресивні жінки напали на співробітників ТЦК та СП / колаж УНІАН з фото mil.in.ua та скріншоту

Мобілізація в Україні триває, і у Хмельницькій області кілька жінок напали на автомобіль, де були працівники обласного центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Хмельницького ОТЦК та СП. "Повідомляємо, що під час проведення заходів оповіщення на військовослужбовців Шепетівського РТЦК скоєно напад групою агресивних місцевих мешканок. В результаті протиправних дій громадянок пошкоджено службовий автомобіль. На місце події було викликано представників поліції", - сказано в повідомленні.

При цьому зазначають, що правоохоронні органи мають повно та всебічно провести розслідування та надати "об’єктивну правову оцінку діям вказаних осіб". В ОТЦК нагадали, що за перешкоджанню проведення заходів з мобілізації передбачено кримінальну відповідальність.

На відео, яке у Facebook розмістила співробітниця "Громадського" Мар’яна П’єцух, видно як кілька жінок підійшли до автомобіля кольору хакі, на якому білий хрест. Одна з жінок б’є палицею по автомобілю, видно, що вибито скло, вигнали якогось чоловіка у формі з авто. При цьому вона кричить: "Моя дитина на передовій вже два роки, п*дло". Також говорить, що забирають молодих хлопців на фронт, а водночас працівники поліції та СБУ залишаються в тилу. Також на відео кричать жінки, що цей автомобіль мав би бути на фронті для вивезення поранених. 

Важливі українські новини - мобілізація у центрі уваги

Як повідомляв УНІАН, у лютому у селі Космач на Івано-Франківщині під час конфлікту з місцевими жителями, які самовільно зупиняли автівки через інформацію, що у них можуть бути військкоми, постраждали троє людей, серед них - 6-річна дівчинка. Внаслідок конфлікту з місцевими жінка отримала струс мозку, а дитина - забиття носа.

За версією місцевої влади, конфлікт спровокував фейк про те, що в селище їдуть військкоми.У селищі Космач близько сотні людей перекривали дорогу, щоб не пропустити машини з ТЦК. Фейкове повідомлення про нібито появу військкомів з'явилося в місцевих пабліках.

Вас також можуть зацікавити новини: