Затримання проводили кілька груп силовиків / фото Тернопільська обласна прокуратура

У Тернополі учора за вимагання 40 тис. доларів правоохоронці затримали начальника Тернопільської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Тернопільській області та його сина – керівника підприємства.

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної прокуратури, працівник податкової разом з сином, залучивши двох представників криміналітету, вимагали у громадянина дану суму як плату за нібито привласнену ним продукцію під час його роботи на підприємстві, керівником якого є син посадовця.

Спочатку чоловіка просили добровільно надати обумовлену суму, а коли він відмовився, посадовець з сином залучили представників криміналітету, які погрожували розправою чоловікові та його родині.

Відео дня

Під час одержання другої частини так званого «боргу» в сумі 10 тис. доларів усіх чотирьох осіб було затримано.

Затримання проводили одночасно три групи силовиків. Одна з них затримала посадовця на робочому місці, друга група затримала його сина зі спільником на АЗС, третя – представників криміналітету, які були задіяні до вимагання.

Грошові кошти вилучені під час проведення невідкладних слідчих дій.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та готуються клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення начальника податкової інспекції від посади.

За фактом вимагання відкрито кримінальне провадження (ч. 3, 4 ст.189 КК України).

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР у Львові, оперативний супровід – ГУ ДБР та УСБУ у Тернопільській області.